Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε λίγο το βούτυρο, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν και αλεύρι. Κάνουμε ζύμη μαλακιά. 2. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο Νο36 και απλώνουμε μέσα τα ? της ζύμης την οποία έχουμε ανοίξει σε ένα φύλλο όσο ο πάτος του ταψιού, φροντίζοντας να πιάσει λίγο προς τα πάνω τα τοιχώματα του ταψιού. Για να γίνει αυτό πιέζουμε τη ζύμη προς τα πάνω. 3. Παίρνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας, την αραιώνουμε εάν είναι σφικτή με λίγο νερό ή κονιάκ και την απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης πάχος ½ πόντο περίπου. 4. Μετά παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και πλάθουμε κορδονάκι πάχους όπως το μικρό δάχτυλο του χεριού μας. Τα τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα, οριζοντίως και καθέτως, ώστε να σχηματιστεί καφασωτό σχήμα, και ολόγυρα στην άκρη του ταψιού βάζουμε επίσης ένα κορδόνι. 5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. 
 
 
Υλικά
4 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι(-ια) Φρέσκο βούτυρο
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
2 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
3 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
0,5 κιλό(-ά) Μαρμελάδα
Επιστροφή Πάστα φλώρα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές