Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρά. 2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτουμε το κακάο και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ με το γάλα. 3. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με χωνί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου (αερόθερμος φούρνος). 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Βλέπουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν δεν κολλάει και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο. Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε 1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Βιτάμ
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1,5 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
3 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
λίγο Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
0,5 φλιτζάνι(-ια) Κακάο
Επιστροφή Κέικ σοκολάτας Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές