Προέλευση:
Μαρίκα Συμινελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά έως ότου ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τα αυγά, το μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ, έως ότου απορροφηθεί και γίνει η ζύμη αφράτη. 2. Τοποθετούμε σε ταψί στενόμακρο βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές κακάο το διαλύουμε σε μπολ με λίγο λικέρ και το ρίχνουμε στο λευκό μίγμα που είναι μέσα στο ταψί σποραδικά, προσπαθώντας να μην ακουμπήσει το κουτάλι στον πάτο του ταψιού. 3. Ψήνουμε σε καυτό φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου αερόθερμο φούρνο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Βλέπουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν δεν κολλάει και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο. 
Υλικά
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
1,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
3,5 ποτήρι(-ια) Αλεύρι
2 πακέτο(-α) Μπέικιν πάουντερ
λίγο Κονιάκ
λίγο Ξύσμα λεμονιού
λίγο Ξύσμα πορτοκαλιού
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλιά(-ές) Κακάο
Επιστροφή Κέικ μαρμπρέ της Μαρίκας Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές