Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Για τη γέμιση παίρνουμε σταφίδα και αμύγδαλα καβουρδισμένα και τα αλέθουμε όλα μαζί, προσθέτουμε λίγο καβουρδισμένο σουσάμι, τα κανελλογαρύφαλλα, το μέλι και λίγο νερό για να πλάσουμε τη ζύμη. 2. Για το φύλλο χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά βάζουμε το αλεύρι (όσο σηκώσουν τα υγρά που έχουμε, ώστε η ζύμη να είναι μαλακιά). 3. Ανοίγουμε επάνω στο τραπέζι λίγη, λίγη τη ζύμη σε μικρό φύλλο χονδρουλό, απλώνουμε επάνω το μίγμα της σταφίδας, τυλίγουμε σε ρολό 2-3 φορές, κόβουμε οριζοντίως και μετά καθέτως σε κομμάτια μπακλαβαδωτά. Κατόπιν τα βουτάμε σε ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνονται σε ζεστό φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, φούρνο αερόθερμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να κάνουμε πιτούλες στρογγυλές (τις κόβουμε με ποτήρι) βάζουμε γέμιση και κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο. Στην άκρη που ενώνεται το φύλλο βρέχουμε με λίγο νερό για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει. 
Υλικά
2 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 νεροπότηρο(-α) Αλουσιά
0,5 κρασοπότηρο(-α) Κονιάκ
0,5 νεροπότηρο(-α) Χυμός πορτοκαλιού
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
2 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 δόση(-εις) Αμμωνία
λίγο Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό(-ά) Σταφίδα
0,5 κιλό(-ά) Αμύγδαλα
λίγο Σουσάμι
2 κουταλιά(-ές) Κανελλογαρύφαλλο
2 κουταλιά(-ές) Μέλι
Επιστροφή Σταφιδωτά τυλιχτά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές