Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε λίγα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομματάκια. Τα αμύγδαλα αυτά θα τα βάλουμε στο μισό μπισκότο. 2. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά με τη ζάχαρη. Η ζύμη να γίνει μάλλον σφικτή. 3. Κόβουμε με μικρό ποτήρι κρασιού τη ζύμη σαν μικρές πιτούλες. 4. Τις βουτάμε σε ασπράδι χτυπημένο και τη μια τη βουτάμε στο χονδροκομμένο αμύγδαλο. 5. Ενώνουμε με μαρμελάδα. Την πιτούλα με το χονδρό αμύγδαλο τη βάζουμε στο πάνω μέρος. 6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς επί 15’ περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αμύγδαλο είναι ασπρισμένο και ψιλοκομμένο, εκτός από το αμύγδαλο που βάζουμε πάνω στο δεύτερο μπισκότο που είναι χοντροκομμένο. 
Υλικά
640 γραμ. Βούτυρο
400 γραμ. Ζάχαρη άχνη
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
3 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
1 φλιτζανάκι(-ια) Κονιάκ
1 πακέτο(-α) Μπέικιν πάουντερ
0,5 κιλό(-ά) Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κιλό(-ά) Αλεύρι
Επιστροφή Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα και αμύγδαλο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές