Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, έως ότου ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ και τις βανίλιες. Χτυπάμε λίγο ακόμη. 2. Αλλάζουμε το γάντζο του μίξερ με αυτό της ζύμης και προσθέτουμε λίγο, λίγο το μισό αλεύρι. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου γίνει σφιχτή ζύμη. Η ζύμη είναι καλή όταν κάνοντας ένα μπαλάκι και πατήσουμε με το δάκτυλο μας στο κέντρο η ζύμη σκάζει λίγο στα πλάγια. Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε βάζοντας 1-2 κομμάτια να ψηθούν. Εάν φουσκώσουν και δεν απλώσουν είναι καλή η ζύμη για να πλάσουμε τους κουραμπιέδες. 3. Ψήνονται στους 160 βαθμούς Κελσίου, αερόθερμος φούρνος έως ότου ροδίσουν ελαφρά. 4. Ζαχαρώνονται όταν είναι κρύοι με την ζάχαρη άχνη. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αμύγδαλα πρέπει να είναι ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα στο φούρνο. Το Βούτυρο αιγός μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκο βούτυρο γάλακτος. 
Υλικά
600 γραμ. Βούτυρο αιγός
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
2 ποτηράκι(-ια) ρακής Κονιάκ
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
300 γραμ. Αμύγδαλα
2 τεμάχιο(-α) Αρωμα βανίλιας
1 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 κιλό(-ά) Ζάχαρη άχνη
Επιστροφή Κουραμπιέδες της Λιλής Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές