Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα (5-6) μαζί με το νερό. 2. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου απορροφηθεί. 3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα (αυτές που φορμάρουμε το πιλάφι) και πασπαλίζουμε με κανέλλα σκόνη. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Σημείωση: αφήνουμε το υλικό μέσα στην κατσαρόλα για λίγη ώρα σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα, να μουσκέψει και μετά το βάζουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. 
Υλικά
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Λάδι
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα ασπρισμένα
2,5 ποτηράκι(-ια) κρασιού Ζάχαρη
4 ποτηράκι(-ια) κρασιού Νερό
λίγη Κανέλλα
λίγο Γαρύφαλλο
Επιστροφή Χαλβάς με λάδι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές