1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα (5-6) μαζί με το νερό.
2. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου απορροφηθεί.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα (αυτές που φορμάρουμε το πιλάφι) και πασπαλίζουμε με κανέλλα σκόνη. |