Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες και τα απλώνουμε στο πάτο της φόρμας έτσι ώστε να ακουμπά η μία φέτα στην άλλη. Στο κενό κάθε φέτας βάζουμε 1/2 καρύδι, ραντίζουμε με 1 φλιτζάνα ζάχαρη, κανέλλα και το λιωμένο βούτυρο. Πάνω σ΄αυτή τη βάση θα ρίξουμε το παντεσπάνι. 2. Παίρνουμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι. 3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το μίξερ χειρός να φουσκώσουν καλά και ενώνουμε με αργές κινήσεις τα δύο μείγματα. 4. Όλο αυτό το μίγμα το ρίχνουμε επάνω τα μήλα. 5. Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, αερόθερμης κουζίνας. 6. Όταν κρυώσει η μηλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η φόρμα είναι καλό να είναι ανοιγόμενη (χωρίς χωνί στο μέση). Αν όχι θα χρησιμοποιηθεί κοινό ταψί. 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Μήλα σκληρά κομμένα φέτες
1 πακέτο(-α) Φρέσκο βούτυρο
1,5 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
λίγη Κανέλλα
αρκετά Καρύδια
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
λίγο Κονιάκ
Επιστροφή Μηλόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές