Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Για το φύλλο: ενώνω όλα τα υλικά μαζί (αλεύρι, γάλα, λάδι-2 κουταλιές, ζάχαρη, αλάτι και μαγιά) και τα πλάθω να γίνει ζύμη μαλακιά, την αφήνω να φουσκώσει καλά. 2. Γέμιση: σοτάρω τα κρεμμυδάκια με το λάδι, βάζω τον κιμά τον σοτάρω να αλλάξει το χρώμα του και να μην είναι σβολιασμένος, προσθέτω λίγο νερό και μαγειρεύω για 30-40 λεπτά. 3. Βράζω τα αυγά σφιχτά, τα κόβω σε κομματάκια μικρά. 4. Ενώνω όλα τα υλικά: κιμά κρύο, αυγά, μαϊντανό, άνηθο, πιπέρι, αλάτι, ένα αυγό και την κρέμα γάλακτος. 5. Ανοίγω με τη ζύμη μικρές πιτούλες, στρογγυλές, βάζω λίγη γέμιση μέσα και τις τοποθετώ σε ταψί λαδωμένο. 6. Αφήνω πάλι λίγη ώρα να φουσκώσουν και τις βάζω σε αερόφουρνο στους 160 βαθμούς να ψηθούν. 
 
 
Υλικά
3 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
0,75 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
2 κουταλιά(-ές) Λάδι
1 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1,5 πακέτο(-α) Μαγιά
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
300 γραμ. Κιμάς
5 τεμάχιο(-α) Κρεμμυδάκια φρέσκα
2 τεμάχιο(-α) Αυγό(-ά) βραστό(-ά)
2 κουταλιά(-ές) Μαϊντανός
2 κουταλιά(-ές) Ανιθο
3 κουταλιά(-ές) Κρέμα γάλακτος
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Πιροσκί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές