Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Για τη γέμιση: περνάμε τη μυζήθρα* από το μύλο του πουρέ, βάζουμε τα χτυπημένα με τη ζάχαρη αυγά και βανίλια και ζυμώνουμε. 3. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 12 εκατοστών περίπου ή αν θέλουμε μεγαλύτερες. Βάζουμε λίγη γέμιση πάχους περίπου ενός δαχτύλου και τυλίγουμε χαλαρά. 4. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί φούρνου. 5. Τρυπάμε σε 2-3 σημεία κάθε μπουρεκάκι για να μην σπάσει το φύλλο με το φούσκωμα και τα βουτυρώνουμε. 6. Σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το φλούδι λεμονιού να βράσουν για 5-8 λεπτά και στο τέλος βάζουμε και το χυμό λεμονιού. Τα περιχύνουμε με το ζεστό το σιρόπι στο ταψί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Η μυζήθρα είναι κρητικιά, ανάλατη και λίγο στραγγισμένη (ανθότυρο με όλα του τα λιπαρά). 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φύλλο μπακλαβά
0,5 κιλό(-ά) Μυζήθρα γλυκιά
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 χούφτα(-ες) Ζάχαρη άχνη
1 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
1,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1 ποτήρι(-ια) Νερό
λίγο Φλοιός λεμονιού
λίγο Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Μπουρεκάκια με μυζήθρα γλυκιά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές