Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξουν οι κλωστές του και να αφρατέψει. Αυτό γίνεται κάθε φορά που παίρνουμε ένα κομμάτι κανταΐφι. 2. Το απλώνουμε στο τραπέζι και βάζουμε ? της κουταλιάς φαγητού γέμιση, τυλίγουμε καλά από όλες τις πλευρές κάπως χαλαρά και βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο. 3. Για τη γέμιση: ενώνουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη, δηλαδή τα τυριά και τα 3 αυγά. 4. Για την επικάλυψη: Γάλα, κρέμα γάλακτος και 3 αυγά χτυπημένα. 5. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε στο ταψί, τα ραντίζουμε με το βούτηρο και μετά περιχύνουμε με το μείγμα της επικάλυψης. 6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς αερόθερμο φούρνο έως ότου ροδίσουν περίπου 45 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερη γεύση καλά είναι τα τυριά να είναι πικάντικα. 
Υλικά
1 πακέτο(-α) Φύλλο κανταΐφι
0,5 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
1,5 φλιτζάνι(-ια) Τυρί χοντροκομμένο (ένταμ, γκούντα, γραβιέρα)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Φέτα μαλακιά τριμμένη
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
1 φλιτζάνι(-ια) Κρέμα γάλακτος
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Κανταΐφι σουφλέ με τυριά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές