Προέλευση:
Μαρία Χρονάκη
Περιγραφή
 
1. Ανακατεύουμε τα υλικά, λάδι, το αυγό, γάλα χλιαρό στο οποίο διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη σκεπασμένη στη λεκάνη. 2. Γέμιση: λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και ενώνουμε με τη ξινή μυζήθρα, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και τριμμένο δυόσμο. 3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο. Το κάθε φύλλο το χωρίζουμε επίσης τριγωνικά ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια σε 6 ή 8 τεμάχια, βάζουμε στη φαρδιά μεριά λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε ως το τέλος του φύλλου, σαν κρουασάν. 4. Αλείφουμε με χτυπημένο ασπράδι, αφού πρώτα τα τοποθετήσουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. 5. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μπορούμε αντί τυρί να βάλουμε λουκάνικα Φρανκφούρτης αφού πρώτα τα ζεματίσουμε και να κάνουμε λουκανικοπιτάκια. 
 
 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
2,5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 πακέτο(-α) Μαγιά σκόνη
λίγο Αλάτι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
200 γραμ. Ξινομυζήθρα
200 γραμ. Φέτα
λίγο Δυόσμος
Επιστροφή Μυζηθροπιτάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές