Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Φύλλο: ενώνουμε τα υλικά, λάδι, γιαούρτι, μπέικιν, αλάτι, λίγο νερό και το αλεύρι σιγά-σιγά, περίπου ½ κιλό, για να κάνουμε μαλακιά ζύμη. 2. Γέμιση: λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και τη ξινή μυζήθρα. Βάζουμε το δυόσμο και τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ενώνουμε όλα τα υλικά. 3. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και κάνουμε μικρές πιτούλες τις οποίες κόβουμε με ποτήρι στρογγυλές. Βάζουμε στη μισή μεριά τη γέμιση, γυρνάμε το υπόλοιπο μέρος της πίτας και σχηματίζουμε μισοφέγγαρο. 4. Φροντίζουμε οι άκρες να κολλήσουν καλά, γι’ αυτό τις αλείφουμε με λίγο νερό. Βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού. 5. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στην αρχή 120 βαθμούς και μετά από λίγο στους 160 βαθμούς, θέλουν περίπου 20 λεπτά για να ψηθούν. 
 
 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Γιαούρτι
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
0,5 πακέτο(-α) Μπέικιν πάουντερ
λίγο Νερό
λίγο Αλάτι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
400 γραμ. Φέτα
1 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
λίγο Δυόσμος
Επιστροφή Τυροπιτάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές