Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ξύνουμε τα φρούτα εξωτερικά. Παίρνουμε το ζουμί τους το οποίο κρατάμε στο ψυγείο. Κρατάμε τις εξωτερικές φλούδες των φρούτων τις οποίες κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό για μια νύχτα (αφού τις έχουμε πλύνει πρώτα). 2. Την επομένη βράζουμε στη χύτρα τα μπαστουνάκια με 2-3 ποτήρια από το νερό της λεκάνης για 15’ της ώρας. Ανοίγουμε τη χύτρα και μετρούμε το περιεχόμενο. Όσα ποτήρια είναι, τόση ζάχαρη βάζουμε. Βάζουμε και το χυμό των στυμμένων φρούτων. Εάν βέβαια είναι πολύς ο χυμός, δεν τον βάζουμε όλο. 3. Βάζουμε ένα μικρό σαν καρύδι βούτυρο φρέσκο στην κατσαρόλα για τον αφρό και βράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. 4. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα. 5. Την επομένη ημέρα βάζουμε τα βάζα σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά της ώρας. Έτσι η μαρμελάδα κρατά πολύ καιρό. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η μαρμελάδα διατηρείται στα γυάλινα βάζα εκτός ψυγείου. Αν βέβαια ανοίξουμε κάποιο βάζο, το διατηρούμε στο ψυγείο. 
Υλικά
5 τεμάχιο(-α) Πορτοκάλι χοντρόφλουδο
4 τεμάχιο(-α) Νεράντζια
2 τεμάχιο(-α) Γκρέιπ φρουτ
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Μαρμελάδα με διάφορα εσπεριδοειδή Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές