1. Παίρνουμε 1 κιλό μοσχάρι, ψαχνό και το κόβουμε σε κομμάτια. Τη ψήνουμε σε σιγανή φωτιά σε κατσαρόλα με λίγο λάδι για να μαλακώσει.
2. Βράζουμε σε νερό 3 πράσα κομματιασμένα και 2 κλωνάρια σέλινο, επίσης σε κομμάτια.
3. Φτιάχνουμε μπεσαμέλ 2 φλιτζάνια ή βάζουμε ½ κούπα κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές πλιγούρι αλεσμένο, τα αυγά χτυπημένα.
4. Όταν κρυώσουν το κρέας και τα λαχανικά, ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
5. Παίρνουμε φύλλο έτοιμο χωριάτικο και απλώνουμε τα μισά κάτω αφού τα λαδώσουμε κάθε ένα χωριστά. Βάζουμε τη γέμιση, μετά τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα ανάμεσα. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια.
6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο 180 βαθμούς επί 1 περίπου ώρα. Μπαίνει σε μεγάλο πυρέξ. Θα πρέπει να ροδίσει και από την κάτω μεριά. |