Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά τα κόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν χωρίς λάδι. 2. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και τη φέτα τριμμένη. 3. Για το φύλλο: ενώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώνει περίπου 30 λεπτά. 4. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και ανοίγουμε φύλλο χονδρό, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί και φροντίζουμε να προεξέχει στα τοιχώματα του ταψιού, ώστε να κλεισθούν μέσα τα χόρτα. Τοποθετούμε τα χόρτα, όπως αναφέρεται παραπάνω. 5. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τοποθετούμε στην επιφάνεια το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια, την τρυπάμε με πιρούνι σε μερικά σημεία, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (περίπου μια ώρα) έως ότου ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για τη ζύμη ανακατεύουμε αλεύρι, λάδι, αλάτι ξύδι και χλιαρό νερό. Φτιάχνουμε μαλακή ζύμη. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
1 τεμάχιο(-α) Πράσο (-α)
1 ματσάκι(-ια) Ανιθο
1 ματσάκι(-ια) Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 τεμάχιο(-α) Ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Πιπέρι
300 γραμ. Φέτα
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,25 ποτήρι(-ια) Ξύδι
λίγο Αλάτι
όσο σηκώσει Νερό
Επιστροφή Σπανακοτυρόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές