Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει καλά, προσθέτουμε τα αυγά (κρόκους), τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το γιαούρτι και βάζουμε το μισό αλεύρι και τα αμύγδαλα. 2. Έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα και προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφρά και βάζοντας και όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί. 3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και όταν ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε. Γίνεται πολύ ωραίο τόσο στην όψη όσο και στη γεύση. 
 
 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
4 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
λίγο Βανίλια (-ες)
4 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
0,5 κουταλάκι(-ια) Σόδα
λίγο Χυμός λεμονιού
4 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1,5 φλιτζάνι(-ια) Γιαούρτι
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
4 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
ελάχιστο Αλάτι
1 πλακάκι(-ια) Κουβερτούρα
Επιστροφή Γιαουρτόπιτα της Λιλής Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές