Προέλευση:
Μαρία Χρονάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε σαβαγιάρ έτοιμα ή παντεσπάνι που έχουμε φτιάξει ώστε να καλύψουμε τον πάτο ενός στενόμακρου πυρέξ μέτριου σε μέγεθος. Τα ραντίζουμε με 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 2-3 κουταλιές κονιάκ μέσα στο γάλα. 2. Φτιάχνουμε την καραμέλα: βάζουμε τα υλικά (2-3 κουταλιές νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι) σε κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου καραμελιαστεί το μίγμα (να γίνει χρώμα καφέ). 3. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε το γάλα καλά ζεστό (δηλαδή 1 κουτί γάλα εβαπορέ με 1 κουτί νερό) και τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα. Όπως είναι ζεστή τη βάζουμε πάνω στο παντεσπάνι. Φροντίζουμε να πάει έως τις άκρες του πυρέξ και να μην αφήσει κενά. 4. Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το ζελέ όπως γράφει το κουτί. Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν αρχίζει να πήζει το βάζουμε πάνω στην κρέμα. Προτού βάλουμε το ζελέ και όταν ακόμα η κρέμα είναι ζεστή μπορούμε να πασπαλίσουμε με τα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα. 5. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει καλά το ζελέ. Το αφήνουμε για μια νύχτα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι γλυκό που τρώγεται συνήθως το καλοκαίρι. Μπορούμε αντί ζελέ να βάλουμε κρέμα σαντιγύ και κάτω από τη σαντιγύ να βάλουμε κομπόστα ροδάκινο. Για να φτιάξουμε τη σαντιγύ παίρνουμε 2 κουτιά κρέμα γάλακτος, τα παγώνουμε λίγο και τα χτυπάμε καλά με 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 
Υλικά
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
5 σταγόνα(-ες) Λεμόνι (-α)
1 κουτί(-ιά) Γάλα εβαπορέ
1 κουτί(-ιά) Νερό
1,5 πακέτο(-α) Κορν φλάουρ
αρκετό Αμύγδαλα
1,5 κουτί(-ιά) Ζελέ πορτοκάλι
2 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
όσο χρειαστεί Μπισκότα Σαβαγιάρ ή παντεσπάνι
Επιστροφή Γλυκό ψυγείου της Μαρίας Χρονάκη Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές