Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τα κυδώνια σε μπαστουνάκια. 2. Βράζουμε λίγο με το νερό το κυδώνι και όταν μαλακώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη. 3. Βράζουμε έως ότου δέσει, προσθέτουμε και την αμπερόριζα και στο τέλος το λεμόνι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η μαρμελάδα γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τη διαφορά ότι τρίβουμε τα κυδώνια. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κυδώνι κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κιλό(-ά) Ζάχαρη
1 ποτήρι(-ια) Νερό
1 κλωνάρι(-ια) Αμπερόριζα
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Κυδώνι γλυκό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές