Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα κουκιά με μαχαίρι στις δυο άκρες τους όπως καθαρίζουμε τα φασολάκια (κατά μήκος). 2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις περνάμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε νερό για να μην μαυρίσουν. 3. Παίρνουμε κατσαρόλα κόβουμε ψιλό το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το λάδι, σοτάρουμε (ανακατεύουμε) λίγο, βάζουμε τα κουκιά και ανακατεύουμε να λαδωθούν, βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το μάραθο χονδροκομμένο. 4. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και βάζουμε τις αγκινάρες, ρίχνουμε αλάτι και νερό περίπου 1 ποτήρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. 5. Όταν δούμε ότι όλα έχουν μαλακώσει, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατεύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού και το ζωμό και το βάζουμε πάνω από το φαγητό. Κινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει σε όλο το φαγητό και κλείνουμε τη φωτιά. 6. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κουκιά
4 τεμάχιο(-α) Αγκινάρες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
2 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Αγκινάρες με κουκιά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές