Προέλευση:
Μαρία Πεδιαδίτη
Περιγραφή
 
1. Ξύνουμε τα πορτοκάλια εξωτερικώς και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 1/2 ώρα, να βράσουν ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν. 2. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα 4 και ξανά κάθε κομμάτι στη μέση. 3. Κάνουμε σιρόπι με ζάχαρη και νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. 4. Βάζουμε στο σιρόπι τα τεμαχισμένα πορτοκάλια και τα βράζουμε έως ότου δέσει το γλυκό. 5. Αφήνουμε 10 ώρες να σταθεί στη κατσαρόλα το γλυκό και το βράζουμε ξανά. Όταν δούμε ότι είναι καλά δεμένο, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. 6. Βάζουμε το γλυκό σε βάζα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και βράζουμε τα βάζα σε κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά. 
 
 
Υλικά
2 κιλό(-ά) Πορτοκάλια
3 κιλό(-ά) Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
2 ποτήρι(-ια) Νερό
Επιστροφή Πορτοκάλι γλυκό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές