Προέλευση:
Ροζέτα Πεδιαδίτη
Περιγραφή
 
1. Πλάθουμε τον κιμά με το μουλιασμένο ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, 1 κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια σαν το μεγάλο μας δάχτυλο. 2. Τα αφήνουμε να σταθούν μια ώρα περίπου και έπειτα τα τηγανίζουμε. 3. Φτιάχνουμε σάλτσα κόκκινη (που περιέχει ντομάτα τριμμένη, κρεμμύδι, πιπέρι, λάδι, αλάτι), την αφήνουμε να βράσει για 10' της ώρας και ρίχνουμε και λίγο νερό. 4. Κόβουμε το τυρί σε στενόμακρα μπαστουνάκια. 5. Βράζουμε τα μακαρόνια σε ζεματισμένο και αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει 2 κουταλιές αλάτι. Τα αφήνουμε να μισοβράσουν ενώ ρίχνουμε στη κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι και τα κατεβάζουμε. 6. Ρίχνουμε κρύο νερό και στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν. 7. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με κεφτεδάκια και τυρί. Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο πυρέξ και σκεπάζουμε με τη κόκκινη σάλτσα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Φροντίζουμε η σάλτσα να είναι μπόλικη και με αρκετό ζουμί ώστε να μπορέσουν να βράσουν τα κανελόνια. 
Υλικά
250 γραμ. Τυρί ρεγγάτο
0,5 κιλό(-ά) Κανελόνια
0,5 κιλό(-ά) Κιμάς
2 φέτα(-ες) Ψωμί
1 είδος(-η) Αυγό (-ά)
1 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
2 είδος(-η) Κρεμμύδι(-α)
όσο θέλουμε Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Μαϊντανός
Επιστροφή Κανελόνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές