Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. 2. Το πρωί τους βράζουμε σε αρκετό νερό σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα αυτό τους βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας να βράσουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας, συνήθως 10' είναι αρκετά. 3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το καρότο σε φέτες μισοφέγγαρο και τα ρίχνουμε στο λάδι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μαϊντανό, αφήνουμε να μαλακώσουν και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 4. Στραγγίζουμε τους βρασμένους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα μέσα στο πυρέξ, το οποίο αμέσως μετά βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο να βράσουν για 30' ακόμα. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φασόλια γίγαντες
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
όσο χρειαστεί Αλάτι
όσο χρειαστεί Πιπέρι
Επιστροφή Γίγαντες στο φούρνο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές