Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες και τις κόψουμε καθέτως σε 3 μέρη, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε μια λεκάνη να σταθούν για 2 ώρες. Έπειτα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. 2. Παίρνουμε το λάδι, το βάζουμε στη κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ύστερα ρίχνουμε και τις μελιτζάνες, τις σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 3. Οι πατάτες να είναι κομμένες μέτριες, τα σκόρδα ολόκληρα, τα κρεμμύδια σε φέτες. Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό και μόλις βράσουν όλα αυτά χαμηλώνουμε την φωτιά. 4. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες) αργίτικη(-ες)
0,75 κιλό(-ά) Πατάτες
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια μεγάλα
3,4 είδος(-η) Σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι(-ια) κρασιού Κρασί
όσο θέλουμε Αλάτι
όσο θέλουμε Πιπέρι
2 φύλλο(-α) Δάφνη
λίγο Μαϊντανός
Επιστροφή Μελιτζάνες με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές