1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγη ζάχαρη για 1 βράδυ.
2. Μετά τις βράζουμε, συμπληρώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφού δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποφεύγουμε το πολύ ανακάτεμα.
3. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα.
4. Τοποθετούμε τα γυάλινα βάζα σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Έτσι η μαρμελάδα μας θα διατηρηθεί πολύ καιρό εκτός ψυγείου.
Αν ανοίξουμε ένα βάζο, το τοποθετούμε στο ψυγείο για να μην χαλάσει η μαρμελάδα. |