Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγη ζάχαρη για 1 βράδυ. 2. Μετά τις βράζουμε, συμπληρώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφού δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποφεύγουμε το πολύ ανακάτεμα. 3. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα. 4. Τοποθετούμε τα γυάλινα βάζα σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Έτσι η μαρμελάδα μας θα διατηρηθεί πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Αν ανοίξουμε ένα βάζο, το τοποθετούμε στο ψυγείο για να μην χαλάσει η μαρμελάδα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η μαρμελάδα είναι δεμένη όταν έχουμε βάλει 1 κουταλάκι μαρμελάδας σε καθαρό πιάτο, την έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά και όταν την σπρώξουμε με το δάχτυλο κάνει ρυτίδες. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Ζάχαρη
1 μεγάλο(-α) Λεμόνι (-α)
1 κιλό(-ά) Φράουλες
Επιστροφή Μαρμελάδα φράουλα Μαρμελάδα φράουλα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές