Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τον μούστο. Παίρνουμε τη στάχτη την οποία έχουμε κοσκινίσει και την βάζουμε σε τουλπάνι διπλό, την ρίχνουμε στο μούστο και βράζουμε επί 10'. 2. Αφήνουμε να μείνει εκεί ως την επόμενη μέρα. 3. Στραγγίζουμε το μούστο και τον παίρνουμε από το διπλό τουλπάνι. Τον μετράμε και βάζουμε 6 μέρη μούστο και 1 μέρος αλεύρι ή σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέρος του μούστου με το αλεύρι και βράζουμε το υπόλοιπο. 4. Ρίχνουμε το χυλό μέσα στο ζεστό μούστο σιγά σιγά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς και έχουμε χαμηλή φωτιά έως ότου πήξει και δέσει. Για να δούμε αν έχει πήξει και δέσει βάζουμε 1 κουταλιά σε ένα πιατάκι και το βάζουμε στη κατάψυξη για μερικά λεπτά. Αν πήξει τόσο ώστε να ξεκολλάει από το πιατάκι είναι έτοιμη. 5. Την τοποθετούμε σε δοχεία ρηχά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι ζεστή ρίχνουμε κανέλλα, αμύγδαλα καβουρδισμένα και 3 καρύδια τριμμένα. 
 
 
Υλικά
όσο σηκώσει Μούστος
1 φλιτζάνι(-ια) Στάχτη από κάρβουνα
όσο σηκώσει Αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι
όσο σηκώσει Αμύγδαλα ασπρισμένα
όσο σηκώσει Κανέλλα
όσο σηκώσει Σουσάμι
3 τεμάχιο(-α) Καρύδια
Επιστροφή Μουσταλευριά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές