Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Για να φτιαχτεί η καραμέλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και ύστερα την αφήνουμε ανοιχτή σαν μέλι σε σιγανή φωτιά να δέσει. 2. Για την κρέμα: Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι χλιαρό προσθέτουμε τα καλά χτυπημένα αυγά, βανίλια, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. 3. Το βάζουμε σε 8-9 φορμάκια καραμέλας που στο κάτω μέρος τους έχουμε βάλει 1 κουταλιά (σε κάθε φορμάκι) καραμέλα. 4. Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε ταψί με ζεστό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν 40-45 λεπτά. 5. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα βάζουμε σε μικρά μπολ για σερβίρισμα. 
 
 
Υλικά
5 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Ξύσμα λεμονιού
2 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
1,5 φλιτζάνα(-ες) Ζάχαρη (για την καραμέλα)
3 κουταλιά(-ές) Νερό
Επιστροφή Κρέμα καραμελέ Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές