Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Για να φτιάξουμε τα σίγλινα παίρνουμε 3-4 κιλά χοιρινό κρέας με το πετσάκι του και όλα του τα λιπαρά, γι ’αυτό προτιμούμε μικρό γουρούνι. 2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και αφού τα σοτάρουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε αρκετή ώρα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, κύμινο μπόλικο τριμμένο, ξύδι και τριμμένο πιπέρι. 3. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Πρέπει να σκεπάζονται από το ζουμί τους. Ίσως χρειαστεί στο βράσιμο να βάλουμε λίγο νερό. 
 
 
Υλικά
3,5 κιλό(-ά) Χοιρινό
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Ξύδι
λίγο Κύμινο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Σίγλινα με χοιρινό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές