Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Σοτάρουμε το κιμά σκέτο στη κατσαρόλα έως ότου αλλάξει το χρώμα του, προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ζεστό νερό και αφήνουμε να μισοψηθεί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το λάδι και την ντομάτα και αφήνουμε να ψηθεί καλά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Θέλει βράσιμο τουλάχιστον 1 ώρα. 2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12΄-15’, στραγγίζουμε και σερβίρουμε. 3. Στην επιφάνεια ρίχνουμε όσο τριμμένο τυρί θέλουμε. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κιμάς μοσχαρίσιος
0,5 κιλό(-ά) Μακαρόνια νο 6
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
1 κουταλιά(-ές) Μπελτέ
λίγη Κανέλλα
2 φύλλο(-α) Δάφνη
2 φύλλο(-α) Πορτοκαλόφυλλο
0,75 κούπα(-ες) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
αρκετό Τυρί τριμμένο
Επιστροφή Μακαρόνια με κιμά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές