Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λάδι με το κρεμμύδι και βάζουμε το κρέας να σωταριστεί, του προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει. 2. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πιει το νερό του. 3. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λωρίδες, τις λαδώνουμε και από τις 2 πλευρές με πινέλο, και τις βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν. 4. Παίρνουμε 2 λωρίδες, τις ενώνουμε σταυρωτά και στο σημείο που ενώνονται βάζουμε 1 κουταλιά κρέας. 5. Διπλώνουμε τις άκρες και βάζουμε στην επιφάνεια μια φέτα πιπεριά και λίγη ντομάτα. Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα και βάζουμε στο φούρνο. 
 
 
Υλικά
0,75 κιλό(-ά) Κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
1 κιλό(-ά) Μελιτζάνες φλάσκες
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
3 τεμάχιο(-α) Πιπεριές πράσινες σε λεπτές φέτες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
όσο χρειαστεί Φέτες ντομάτας
Επιστροφή Μελιτζάνες με κρέας (φάκελος) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές