Προέλευση:
Φωφώ Μπαστάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει καλά, προσθέτουμε το κακάο, τα αμύγδαλα πραλίνα κοπανισμένα χονδρά και 1 κουταλιά κονιάκ. 2. Παίρνουμε τα μπισκότα και σχηματίζουμε τετράγωνο σχήμα 4x4 και ύψος 4 και μέσα απλώνουμε το μείγμα βουτύρου. 3. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με 2 κουταλιές κονιάκ που έχουμε βάλει στο μπολ. Στην τελευταία στρώση μετά το μείγμα βουτύρου ρίχνουμε τρούφα, όπως επίσης και στα πλάγια του γλυκού. 4. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί τουλάχιστον 6 ώρες προτού το σερβίρουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η κουταλιά κακάο θα μπορούσε να αντικατασταθεί από 1 πλάκα ή 4 πλακάκια κουβερτούρα. Η πραλίνα γίνεται ως εξής: Παίρνουμε 1,5 φλυτζάνα αμύγδαλα ασπρισμένα και τα βάζουμε σε τηγάνι με 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2 κουταλιές νερό και τα ανακατεύουμε έως ότου αλλάξουν τα αμύγδαλα χρώμα και πάρουν το χρώμα του μελιού. Τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή μάρμαρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κοπανίζουμε στο μπλέντερ χοντρουλά. 
Υλικά
2 μεγάλο(-α) χαρτί(-ιά) Φρέσκο βούτυρο
10 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη άχνη
3 κουταλιά(-ές) Κακάο
0,2 φλιτζάνι(-ια) Κονιάκ
250 γραμ. Μπισκότο Παπαδοπούλου τετράγωνο
όσο χρειαστεί Τρούφα σοκολάτας
1,5 φλιτζάνα(-ες) Αμύγδαλα φτιαγμένα πραλίνα
1 φλιτζάνα(-ες) Γάλα
4 πλακάκι(-ια) Κουβερτούρα
Επιστροφή Χτιστό της Φωφώς Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές