Προέλευση:
Καππάτου Θεοδώρα
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε το κρέας, το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και το βάζουμε στην κατσαρόλα. 2. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε λάδι, ντομάτα πελτέ, νερό, λίγο μαϊντανό ή μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 3. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το φύλλο. Όταν ανοίγουμε τα δύο φύλλα (κάπως χοντρά) λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο και πριν ρίξουμε τη γέμιση στο ταψί θα βάλουμε στην κατσαρόλα με τη γέμιση ένα φλιτζάνι ρύζι και θα προσέξουμε να είναι η γέμιση κανονική έτσι ώστε να γίνει το ρύζι κανονικά μαλακό. 4. Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και μετά το επάνω φύλλο. Το κλείνουμε από παντού να μη φύγει το φαγητό. 5. Ρίχνουμε στο φύλλο λίγο λάδι και το ραντίζουμε με νερό. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κρέας
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 τεμάχιο(-α) Σκόρδο
λίγο Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Πελτές
λίγο Μαϊντανός
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 πακέτο(-α) Φύλλο
1 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι
Επιστροφή Κρεατόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές