Προέλευση:
Μαρία Δερμιτζάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε μερίδες το κουνέλι, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και κύμινο και το βάζουμε στο τηγάνι σε καυτό λάδι και από τις 2 μεριές για λίγο. 2. Το βάζουμε μετά στη γάστρα. 3. Στο ίδιο λάδι που μαράναμε το κουνέλι μαραίνουμε και τα κρεμμυδάκια. 4. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια πάνω από το κρέας και το λάδι. Βάζουμε τις ντομάτες, δάφνη, ξύδι, κρασί και μπαχάρι. 5. Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες (πάνω-κάτω) στους 200 βαθμούς. 
 
 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κουνέλι
1 κιλό(-ά) Μικρά κρεμμυδάκια
1 κούπα(-ες) Κρασί
λίγο Ξύδι
2 φύλλο(-α) Δάφνη
λίγο Κύμινο
λίγο Μπαχάρι
λίγο Πιπέρι
0,75 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 κιλό(-ά) Ντομάτες (κομμένες)
Επιστροφή Κουνέλι στιφάδο της Μαρίκας Δερμιτζάκη Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές