Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά. 2.Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και μετά τα στερεά υλικά σιγά σιγά, ανακατεύοντας καλά. 3. Φτιάχνουμε σε σχήμα αχλαδιού τα αμυγδαλωτά και στην κορυφή βάζουμε ένα γαρύφαλλο, τοποθετούμε στη λαμαρίνα (ταψί φούρνου) που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. 4. Τα ψήνουμε σε 175 βαθμούς πάνω κάτω η φωτιά όταν ροδίσουν ελαφρά τα βγάζουμε. 5. Όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα ακουμπάμε σε πετσέτα κουσκουσέ. 6. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 1 νύχτα, την επομένη τα περνάμε άχνη – 1 κιλό περίπου. 7. Τα κλείνουμε καλά σε τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθούν. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και περασμένη από μύλο
3 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη άχνη
3 φλιτζανάκι(-ια) Φρυγανιά θρυμματισμένη
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλιά(-ές) Ανθόνερο
όσα τα αμυγδαλωτά Γαρύφαλλο
Επιστροφή Αμυγδαλωτά αχλαδάκια (μάρζιπαν) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές