1. Πλένουμε την φακή και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει για 5' περίπου.
2. Σουρώνουμε τη φακή και προσθέτουμε νερό βραστό στη κατσαρόλα να σκεπαστεί τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάνω από τη φακή.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη φακή, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε 2 κομμάτια, τη δάφνη.
4. Αφήνουμε να βράσει για 10', προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε με χαμηλή φωτιά το βρασμό έως ότου η φακή μαλακώσει.
5. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και βράζουμε για 5' ακόμα. |