Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε την φακή και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει για 5' περίπου. 2. Σουρώνουμε τη φακή και προσθέτουμε νερό βραστό στη κατσαρόλα να σκεπαστεί τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάνω από τη φακή. 3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη φακή, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε 2 κομμάτια, τη δάφνη. 4. Αφήνουμε να βράσει για 10', προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε με χαμηλή φωτιά το βρασμό έως ότου η φακή μαλακώσει. 5. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και βράζουμε για 5' ακόμα. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φακές ψιλές
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
1 τεμάχιο(-α) Φύλλο δάφνης
λίγο Αλάτι
λίγο Νερό
1 κουτί(-ιά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
Επιστροφή Φακές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές