Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε από βραδίς τα φασόλια στο νερό να φουσκώσουν. Το πρωί αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε με αρκετό νερό σε κατσαρόλα να βράσουν. 2. Αφήνουμε για 10' της ώρας, σουρώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο αφού προσθέσουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα καρότα, το σέλινο, μαϊντανό επίσης κομματιασμένα. 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να δούμε ότι τα φασόλια έχουν μαλακώσει πολύ. 4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το λάδι και βράζουμε για 30' περίπου. 5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 5' περίπου και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
 
 
Υλικά
350 γραμ. Φασόλια ξερά
1 μεγάλο(-α) Κρεμμύδι(-α)
2,3 τεμάχιο(-α) Καρότα
0,5 ματσάκι(-ια) Σέλινο
0,5 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
0,75 τεμάχιο(-α) Ντοματάκια κουτιού ψιλοκομμένα ή φρέσκιες ντομάτες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Φασόλια ξερά σούπα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές