Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές ως εξής: Βγάζουμε το κόκαλο, ανοίγουμε τη σουπιά με μαχαίρι κατά μήκος στο ύψος του σώματός της. Βγάζουμε από μέσα το σακουλάκι με το μελάνι και το κρατάμε σε μπολάκι εάν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τις σουπιές μαύρες, αλλιώς το πετάμε. Καθαρίζουμε και πετάμε όλα τα εντόσθια της κοιλιάς και προσέχουμε να βγάλουμε και το σακουλάκι με την άμμο που έχουν οι περισσότερες σουπιές. Βγάζουμε το δόντι και τρυπάμε τα μάτια της σουπιάς. Πλένουμε πολύ καλά. 2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το λάδι και τις σουπιές, σοτάρουμε για λίγα λεπτά. 3. Ρίχνουμε το μάραθο κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Ψήνουμε για 30' της ώρας και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να ψηθούν έως ότου μαλακώσουν. 4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και δοκιμάζουμε το ζωμό γιατί δεν χρειάζεται πολύ αλάτι. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σουπιές μέτριες σε μέγεθος
1 μάτσο(-άκια) Μάραθο
1 μεγάλο(-α) Κρεμμύδια ξερά
1 κρασοπότηρο(-α) Κρασί
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Σουπιές με μάραθο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές