Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο τρίφτη του τυριού, προσθέτουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μάλλον μαλακή. Πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες και τις αλευρώνουμε. 2. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό 3-4 κούπες, ρίχνουμε 1/4 κούπας λάδι, λίγο αλάτι και όταν πάρουν 2-3 βράσεις βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τουλάχιστον επί 3/4 της ώρας. 3. Για το αυγολέμονο χρειαζόμαστε 1-2 λεμόνια και 2-3 αυγά κρόκους. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι σ' ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα σάλτσα από το φαγητό και όταν το μπολ έχει ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε μέσα στα γιουβαρλάκια. 4. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Σερβίρονται ζεστά. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κιμάς
1 μεγάλο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1,5 φλιτζανάκι(-ια) Ρύζι καρολίνα
1,2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 μάτσο(-άκια) Μαϊντανός
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Αλεύρι
0,25 κούπα(-ες) Λάδι
2 μέτρια Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές