Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια τεμαχισμένα, ανακατεύουμε λίγο. Ρίχνουμε το κρέας το αφήνουμε στη κατσαρόλα έως ότου αλλάξει το χρώμα του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό να βράσει περίπου 30-40' της ώρας. 2. Όταν δούμε ότι αρχίζει να μαλακώνει βάζουμε τα χόρτα τα οποία έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν το ψήσιμο έχει ολοκληρωθεί το φαγητό μας πρέπει να έχει λίγα υγρά. 3. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι καλά και προσθέτουμε ζεστό ζουμί από το φαγητό σιγά σιγά έως ότου νιώσουμε ότι το μπολ που είναι οι κρόκοι έχει ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνουμε το υλικό αυτό μέσα στο φαγητό μας, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να ανακατευθεί καλά και είναι έτοιμο. 
 
 
Υλικά
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (για αυγολέμονο)
2,3 τεμάχιο(-α) Κρόκους αυγών (για αυγολέμονο)
1,5 κιλό(-ά) Κατσίκι
1 κιλό(-ά) Χόρτα διάφορα μυρωδάτα
1 φλιτζάνα(-ες) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 ματσάκι(-ια) Φρέσκα κρεμμύδάκια
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Κατσίκι με χόρτα μυρωδάτα διάφορα αυγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές