Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και κόβουμε σε 2 κομμάτια. Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα χόρτα να πάρουν 2-3 βράσεις. 2. Τα σουρώνουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, χοντροκόβουμε το μάραθο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά. 3. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρές φέτες και προσθέτουμε τα ζεματισμένα χόρτα. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, αλατίζουμε, ρίχνουμε και 1 φλιτζάνα νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30' της ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα χόρτα είναι καλύτερα να τα μαγειρεύουμε την άνοιξη όταν αρχίσουν να γίνονται βλαστάρια. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χόρτα
1 μεγάλο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο
1,2 τεμάχιο(-α) Πατάτες
1 φλιτζάνα(-ες) Ελαιόλαδο
1 μεγάλη(-ες) Ντομάτα (-ες)
Επιστροφή Χόρτα γιαχνί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές