Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση, τις περνάμε από λεμόνι και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο αλεύρι για να μη μαυρίσουν. 2. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες. Βάζουμε και την 1 κουταλιά το αλεύρι και ανακατεύουμε 2-3 φορές. 3. Προσθέτουμε τα κομματιασμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και τις πατάτες τις οποίες έχουμε καθαρίσει και τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια, τα καρότα επίσης καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 4. Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσουν επί 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με πιρούνι, εάν είναι μαλακές είναι έτοιμο το φαγητό. 
 
 
Υλικά
10 τεμάχιο(-α) Αγκινάρες
2,3 μεγάλο(-α) Καρότα
2 μεγάλη(-ες) Πατάτες
1 ματσάκι(-ια) Φρέσκα κρεμμύδάκια
1 ματσάκι(-ια) Ανιθο
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
1 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
1 μεγάλο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Αγκινάρες αλά πολίτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές