Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε το γαύρο τραβώντας τα κεφαλάκια του προσεκτικά ώστε να βγουν και τα εντεράκια του. 2. Τον πλένουμε, παίρνουμε κατσαρόλα μάλλον φαρδιά, βάζουμε μέσα το γαύρο. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το λάδι και αλάτι και ρίχνουμε ολόγυρα στο γαύρο. 3. Ρίχνουμε και τη ρίγανη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 10' της ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προσοχή: Ο γαύρος πρέπει να είναι πολύ φρέσκος, να μην έχει καθόλου αίμα στο κεφάλι του, ούτε να είναι μαλακός. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Γαύρος
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Ρίγανη
1,2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Γαύρος ριγανάτος Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές