Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο πρωί. 2. Αλλάζουμε το νερό του μπακαλιάρου 2-3 φορές και την προτελευταία φορά τον ξύνουμε να φύγουν τα λέπια του. Βέβαια όταν τον κόβουμε σε μερίδες πετάμε τα φτερά και την ουρά του. 3. Στη λεκάνη που θα τον βάλουμε, βάζουμε στο κάτω μέρος ένα πιάτο ανάποδα και πάνω του βάζουμε το μπακαλιάρο και το νερό, έτσι θα γλυκάνει καλύτερα. 4. Καθαρίζουμε τα χορταρικά (λαχανικά) όλα, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια χοντρά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες χοντροκομμένες, την πιπεριά και λίγο αλάτι. Βάζουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν. 5. Όταν τα χορταρικά μαλακώσουν βάζουμε στην επιφάνεια τον μπακαλιάρο και αφήνουμε να βράσει γύρω στα 15-20' της ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Σερβίρουμε προσεκτικά για να μη διαλυθεί ο μπακαλιάρος. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε κατσαρόλα φαρδιά. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μπακαλιάρος
2 τεμάχιο(-α) Πράσο (-α)
1 μεγάλο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 μάτσο(-άκια) Σέλινο
1 μάτσο(-άκια) Μάραθο
0,5 κιλό(-ά) Λάχανο
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
2,3 τεμάχιο(-α) Πατάτες
1 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
1 κουτί(-ιά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 τεμάχιο(-α) Πιπεριά καυτερή
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Λαχανικά με μπακαλιάρο παστό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές