Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος να φύγει το μισό τους φλούδι και κόβουμε καθέτως και οριζοντίως σε μάλλον μικρά κομμάτια. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα καρότα πιο μικρά και τις πιπεριές, κρεμμύδια σε 1/2 ροδέλες. 2. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα. Προσθέτουμε 1 κούπα περίπου νερό ζεστό και βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για 1 1/2 ώρα να ψηθούν. 3. Εάν θέλουμε να μην καεί η επιφάνεια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε όταν είναι ψημένα για να ροδίσουν. Γίνεται ωραίο στη γάστρα, αλλά θα πρέπει να βάλουμε το μισό νερό. 
 
 
Υλικά
2 τεμάχιο(-α) Μελιτζάνες φλάσκες
5 μέτρια Κολοκύθια
2 τεμάχιο(-α) Πιπεριά(-ες)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ξερά
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
2,3 μεγάλη(-ες) Πατάτες
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
1,5 φλιτζάνα(-ες) Ελαιόλαδο
αρκετό Μαϊντανός
150 γραμ. Φέτα
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 κούπα(-ες) Νερό
Επιστροφή Μπριάμ με φέτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές