Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε στο μίξερ τα πρώτα 5 υλικά* για το ζυμάρι και τα χτυπάμε καλά. Παράλληλα ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά της γέμισης (λάδι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, σόδα**, κονίακ***, χυμό πορτοκαλιού και αλέυρι). Το ζυμάρι γίνεται λείο και μαλακό 2. Στη συνέχεια κάνουμε χοντρά πιτάκια, τους βάζουμε λίγο από τη γέμιση και τα κλείνουμε. 3. Βουτυρώνουμε το ταψί, τα τοποθετούμε κάπως αραιά και τα βάζουμε σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου, με τη ζέστη πρώτα από κάτω και στο τέλος πάνω-κάτω ,με χρόνο ψησίματος περίπου ½ της ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Το γαρύφαλλο πρέπει να είναι τριμένο **Διαλύεται σε 1 φλιτζάνι πορτοκαλόζουμο ***Μπορούμε αντί για κονιάκ να βάλουμε ρακή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σταφίδα ξανθιά
0,5 φλιτζάνι(-ια) Μέλι
1,5 φλιτζάνι(-ια) Καρύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά(-ές) Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι(-ια) Γαρύφαλλο
3 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1,5 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
0,5 κουταλάκι(-ια) Σόδα
0,5 φλιτζανάκι(-ια) Κονιάκ
1 πορτοκάλι(-α) Χυμός πορτοκαλιού
1 κιλό(-ά) Αλεύρι μαλακό
Επιστροφή Σταφιδωτά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές