Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ζωμό από τα κανελλογαρύφαλλα (βρασμένα), διαλύουμε την αμμωνία (σε λίγο από τον παραπάνω ζωμό), ρίχνουμε λίγο αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται να γίνει το μίγμα ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι. 2. Το πλάθουμε σε κουλουράκια ή άλλα σχήματα της αρεσκείας μας, λαδώνουμε το ταψί και τα τοποθετούμε. 3. Τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου με τη ζέστη πρώτα από κάτω και στο τέλος για λίγο πάνω-κάτω περίπου ½ ώρας. 
 
 
Υλικά
2 ποτήρι(-ια) Λάδι
3 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1,5 ποτήρι(-ια) Κανελλογαρύφαλλο
30 γραμ. Αμμωνία
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
Επιστροφή Κουλουράκια λαδερά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές