Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε φέτες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια κομμένα και το σέλινο ολόκληρο. 2. Αφού βράσουν ρίχνουμε το λάδι και λίγο αλάτι. Όταν ψηθούν, τα ανασύρουμε και ρίχνουμε τα ψάρια καθαρισμένα να βράσουν κι αυτά, περίπου 20 λεπτά. 3. Όταν ψηθούν και τα ψάρια ανασύρουμε τα μισά και τα πολτοποιούμε και ρίχνουμε τον πολτό στο ζουμί, το όποίο έχουμε πρώτα σουρώσει. 4. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το ζουμί στη φωτιά να πάρει 2 βράσεις και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και πιπέρι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε να φτιάξουμε σούπα, αφού βράσει το ζουμί, ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε και το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα με λεμόνι ή να κάνουμε αυγολέμονο με 2 αυγά και το χυμό 2 λεμονιών: χτυπάμε τα αυγά χωριστά, ρίχνουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα χτυπώντας συνέχεια. Τέλος ρίχνουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και η σούπα είναι έτοιμη. 
Υλικά
5 τεμάχιο(-α) Καρότα
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
100 γραμ. Ρύζι
λίγο Πιπέρι
λίγο Αλάτι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Κολοκυθάκια
2 πρέζα(-ες) Ντομάτα (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1,5 κιλό(-ά) Μεγάλο ψάρι (Ροφός, Στείρα,Συναγρίδα κτλ)
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
0,5 κιλό(-ά) Πατάτες
Επιστροφή Ψαρόσουπα με λαχανικά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές