Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Ασπρίζουμε το βούτυρο χτυπώντας το καλά. 2. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά (τα έχουμε χτυπήσει χωριστά). 3. Μετά ρίχνουμε μια κουταλιά γιαούρτι, λίγο κονιάκ, μια χούφτα αλεύρι και χτυπούμε καλά το μείγμα. Συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά* σιγά-σιγά μέχρι να τελειώσουν. 4. Όταν γίνουν ένα λείο μείγμα, βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς και το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου πρώτα η ζέστη από κάτω και λίγο πριν το τέλος πάνω-κάτω για ½ περίπου της ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
* Η σόδα διαλύεται μες το γιαούρτι και το μπέικιν με το αλεύρι. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καρφώνουμε ένα μαχαίρι κάθετα και αν βγάζοντας το είναι καθαρό τότε είναι έτοιμο. 
Υλικά
320 γραμ. Βούτυρο
320 γραμ. Γιαούρτι
3 ποτήρι(-ια) Αλεύρι
2 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 φλιτζανάκι(-ια) Κονιάκ
0,5 φακελάκι(-ια) Φρυγανιά θρυμματισμένη
Επιστροφή Γιαουρτόπιτα της Κλειώς Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές