Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
ΚΡΕΜΑ 1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι, ζάχαρη, γάλα ζεστό, φλούδα λεμονιού*, ανακατεύοντας τα συνέχεια να μην πιάσουν στον πάτο. 2. Όταν ψηθούν δηλαδή γίνει μία κρέμα παχύρρευστη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά περιμένοντάς την να κρυώσει για να ρίξουμε τα αυγά χτυπημένα. ΣΤΡΩΣΙΜΟ 3. Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα, τα βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα για να το σκεπάσουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα φύλλα, τα βουτυρώνουμε κι αυτά, χαράσσουμε το ταψί σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου με τη ζέστη πρώτα προς τα κάτω και λίγο πριν το τέλος πάνω-κάτω. Χρόνος ψησίματος περίπου ½ ώρας. ΣΙΡΟΠΙ 4. Εντωμεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλλα τα γαρύφαλλα και τα ψήνουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει το υλικό, οπότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά και του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μην κρυσταλλώσει. 5. Όταν ψηθεί και το ταψί το περιχύνουμε με το σιρόπι(πρέπει όμως το ένα από τα δύο αυτά να είναι κρύο) το σκεπάζουμε για λίγο με μια καθαρή πετσέτα και είναι έτοιμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Μπορούμε αντί για φλούδα λεμονιού να προσθέσουμε 2 βανίλιες. Για να πάρει χρώμα και να μην καεί το φύλλο τη στιγμή που θα το βάλουμε στο φούρνο πετάμε πάνω του με το χέρι μας λίγο νερό. 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
0,5 φλιτζάνι(-ια) Σιμιγδάλι χονδρό
5 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
λίγο Φλοιός λεμονιού
1 πακέτο(-α) Φύλλο μπακλαβά
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
3 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι(-ια) Νερό
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
9 κομμάτι(-ια) Γαρύφαλλο
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Γαλακτομπούρεκο Μυρωδάτο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές