Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα. Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλλα, την πιπερόριζα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε ελαφρά. 2. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες και στρώνουμε λίγο περισσότερο από το μισό φύλλο ώστε να καλυφθούν τα πλαϊνά τοιχώματά της, βάζουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και ότι περισσεύει από τη φόρμα το κόβουμε. Με ένα πιρούνι τσιμπούμε την επιφάνεια. 3. Τα φύλλα που περισσεύουν τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και στολίζουμε την επιφάνεια της τάρτας. 4. Χτυπούμε το αυγό και αλείφουμε την τάρτα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 5. Βάζουμε τέλος τη φόρμα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει με τη ζέστη πρώτα από κάτω και στο τέλος πάνω-κάτω για 40 περίπου λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καρφώνουμε ένα μαχαίρι κάθετα και αν βγάζοντας το είναι καθαρό τότε είναι έτοιμο. 
Υλικά
550 γραμ. Φύλλο Σφολιάτας
700 γραμ. Μήλο(-α)
2 κουταλιά(-ές) Χυμός λεμονιού
100 γραμ. Σταφίδα ξανθιά
80 γραμ. Μαύρη ζάχαρη
0,5 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα τριμμένη
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 κουταλιά(-ές) Ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιά(-ές) Χυμός πορτοκαλιού
0,5 κουταλάκι(-ια) Πιπερόριζα σε σκόνη (τζίντζερ)
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
Επιστροφή Μηλόπιτα με πιπερόριζα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές